DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Full text search

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Kérem, ne bántódjon meg, ha teketória és mentegetőzés nélkül jelentem ki, hogy csak mint a polgári tulajdon elleni támadást és így közvetve mint az állampolgárok szabadságának sérelmére elkövetett merényletet tudom értékelni a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról 72/1996. szám alatt múlt év május 22-én kiadott kormányrendelet 24. § (1) bekezdés c) pontjában, továbbá a 26. §-ban foglaltakat, amelyek hatósági engedélyhez, illetve bonyolult eljáráshoz kötik, ha valaki házi vízigényének kielégítésére akar kutat létesíteni, használatba venni, illetve megszüntetni.
Illetékes helyről származó tájékoztatás szerint mindehhez átnézeti térképre, hiteles tulajdonilap-másolatra és helyszíni tervrajzra, végül 800 forintos illetékbélyegre van szükség.
(15.00)
Az utánajárást, a jövés-menést nem számítva mindezek a legszerényebb számadás szerint is 7150 forintjába kerülhetnek az állampolgárnak. Csak ezek után következhet pontos műszaki leírás becsatolásával a kérelem benyújtása az illetékes polgármesteri hivatalhoz, és ha ott mindent rendben lévőnek találnak, csekély 30 nap múlva már kész is az engedély. De ha nincs szerencséje a félnek, elutasítják, akkor elölről is kezdheti, illetve tovább járhatja a kálváriát.
Kérdezem ezek után: hogyan egyeztethető össze az előbb ismertetett eljárás a polgári gondolkodással, a polgári tulajdon eszméjével, és megengedhetőnek tartja-e miniszter úr, hogy most a kútásás, illetve -létesítés és -megszüntetés jelenthesse az alkalmat, hogy a kormány újabb sarcot vethessen a lakosságra?
Várom állásfoglalását. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me