DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! A minisztérium nem hallgatott semmiféle közokirat-hamisítási ügyről. Éppen ellenkezőleg, minisztériumi belső ellenőrzés volt az, amely az ön által említett tényeket feltárta, és a minisztérium által a sajtóban közzétett tájékoztató volt az, amelyből ön az imént felolvasott tényeket ismertette.
(14.30)
A minisztérium tehát haladéktalanul, amikor ez az ügy napvilágra került, október 29-ét követően, október 30-án lépett, fegyelmi vizsgálatot rendelt el, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, illetőleg haladéktalanul tájékoztatta a közvéleményt a sajtó, az Országgyűlés plenáris ülése, majd később az oktatási bizottságban a miniszter úr meghallgatása útján. A rendőrségi vizsgálat nem igazolta az ön gyanúját, miszerint, ha Báthory Zoltán helyettes államtitkár úr korábban jelezte volna a visszaélést, akkor a pénz megmenthető lett volna - ellenkezőleg!
Ugyanakkor szeretném jelezni, hogy Báthory Zoltán helyettes államtitkár úr jelezte a visszaélést, jelezte a közigazgatási államtitkár jogkörében eljáró - a közigazgatási államtitkár akkor szabadságon volt, a közigazgatási államtitkár jogkörében eljáró - gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárnak, Szabó Tamásnak, aki maga elmulasztotta a közigazgatási államtitkárnak ezt jelenteni. Szabó Tamás urat ön nem említette, őt is felelősségre vonta a minisztérium fegyelmi vizsgálata, és őt is fegyelmi büntetésben részesítette.
Az ügynek további részleteiről természetesen a rendőrség adhat tájékoztatást, tekintettel arra, hogy mint említettem volt, büntető feljelentés történt az ügyben, amelynek - és most itt tájékoztathatom önöket - eredményeként az ügyben fegyelmi úton már elmarasztalt főosztályvezetőt a legutóbbi időben a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me