DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! A minisztériumnak mint minden államigazgatási szervnek, megvannak a maga eljárási szabályai, ezeket az eljárási szabályokat be kell tartani. Természetesen meg lehet őket szegni, de mint a mellékelt ábra mutatja, nem lehet őket büntetlenül megszegni.
A nyomozás jelenlegi adatai szerint a vétkes köztisztviselők, legalábbis egy részük tudatosan, a megtévesztés szándékával kerülte meg ezeket az eljárási szabályokat. Erre az ellenőrzés, illetőleg a nyomozás fényt derített, ennek konzekvenciáit a minisztérium levonta.
Báthory helyettes államtitkár urat politikai felelősség természetesen nem terhelheti, hiszen nem politikus. A vezetői felelősséget vállalta azzal, hogy a nyugdíjazási kérelmét miniszter úrnak benyújtotta. Miniszter úr az ismert tények birtokában úgy döntött, hogy Báthory helyettes államtitkár urat nem terheli olyan felelősség, amely indokolná azt, hogy a nyugdíjazási kérelmét elfogadja.
Úgy gondolom, hogy a minisztérium ebben az ügyben az ön kérdésével ellentétben nem hallgatott. Az ellenzéknek tulajdonképpen éppen az fáj, hogy a minisztérium, hogy úgy mondjam, kiénekelte a szájából a sajtot akkor, amikor maga hozta nyilvánosságra vétkes köztisztviselőinek mulasztását, és mint utóbb kiderült, a hűtlen kezelés tényét. Köszönöm. (Zaj az ellenzéki oldalon. - Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me