DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Képviselő Úr! Lehetőséget látnék ilyen kompromisszum megkötésére, nem látom azonban a kompromisszum szükségességét, mármint az elhalasztás szükségességét, éppen az előbb általam idézett adatok miatt, amelyek megítélésem szerint azt mutatják, hogy a nemzeti alaptanterv bevezetésének előkészítése folyamatosan és megfelelő ütemben zajlik.
És végül nem látom szükségét ennek a kompromisszumnak azért sem, mert az ön információival ellentétben úgy vélem és úgy tudom, hogy a pedagógusok egyáltalán nem az ön által említett előítélettel közelednek a nemzeti alaptantervhez. Kétségkívül ismerik az ezzel kapcsolatos problémákat, mindazonáltal inkább várakozás van bennük a nemzeti alaptanterv bevezetése iránt, és legkevésbé sem kívánják annak elhalasztását, tekintettel arra, hogy a közoktatás bizonytalanságban tartása - az ő véleményük és a tárca véleménye szerint is - rosszabb, mint akár egy rossz megoldás bevezetése; de nem fogadom el azt, hogy a megoldás rossz volna.
Úgy gondolom, a megoldás jó, az előkészítés megfelelő ütemben halad, éppen ezért a tárca nem látja szükségét annak, hogy kompromisszumra törekedjék az elhalasztást illetően.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me