DR. MÉSZÁROS GYULA

Full text search

DR. MÉSZÁROS GYULA
DR. MÉSZÁROS GYULA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A földárveréseknek erősen a vége felé tartunk, csend honol a falvakban - legalábbis ez ügyben - és a kárpótlási hivatalok környékén. A hírek szerint a földek kimérése és birtokba adása is folyamatos.
(13.40)
Sajnos azonban jó néhány helységben még mindig végeláthatatlan pereskedések akadályozzák a munka befejezését.
Kérdezem a tisztelt miniszter urat, hány ilyen peres ügy van még, vagyis hány helyen nem fejezték még be az első földalap árveréseit sem.
A következő kérdésem a második földalappal kapcsolatos. Úgy tudom, ahol 20 hektárnál kisebb földterület került ebbe a földalapba, ott nem tűztek ki árveréseket, mondván, hogy majd a vagyoni kárpótlásokat lezáró törvény szabályozza ezt a kérdést.
Kérdezem a tisztelt miniszter urat, hány ilyen földárverés van hátra, valóban törvényi szabályozást igényel-e a kérdés, és ha igen, miért nem terjeszti a kormány az Országgyűlés elé ezt a törvényt. Egyáltalán mikor lesz vége Magyarországon a földárveréseknek, mikor vehetik birtokba a tulajdonosok régóta várt földjüket?
Tisztelt Miniszter Úr! Elolvadt a hó, közeledik a tavasz. Úgy gondolom, hogy azokban a falvakban, ahol még mindig nem rendeződtek a földügyek, jogosan türelmetlenek a gazdák. Mindannyiunk közös érdeke, hogy minél előbb befejeződjön a földosztozkodás, és ahol ez gazdaságosan lehetséges, meginduljon a termelés.
Tisztelettel várom miniszter úr válaszát. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me