AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tehát a négy szakhatóság: az Országos Borminősítő Intézet, az állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomások, a Kereskedelmi Minőség-ellenőrző Intézet és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség. A bor jelenleg nem minősül jövedéki terméknek, ezért a PM-hez tartozó Vám- és Pénzügyőrség közvetlenül nem ellenőrzi a borok előállítását és forgalmazását. E kérdést a jövedéki törvény újraalkotása kapcsán újólagosan természetesen napirendre lehet majd tűzni.
A VPOP ugyanakkor közvetlenül részt vesz az ellenőrzésben, részben az említett szakhatóságok megkeresésére, felkérésére, részben a jövedéki törvény által szankcionált cukorcefre tiltott előállításának felderítésében. 1996-ban közel 900 ezer liter illegálisan előállított cukorcefre felderítésére, és ennek következtében mintegy 180 millió forint jövedéki bírság kiszabására került sor. A parlament előtt lévő, a jelenlegi bortörvény módosítására vonatkozó önálló képviselői indítvány elfogadása is segítheti az ellenőrzést, ugyanis bor forgalombahozatala csak eredetvédelmi igazolás mellett történhet.
Végül szeretném megjegyezni, hogy az exportértékesítéshez külön engedély nem kell. 1997-től közvetlen exporttámogatásban a palackozott borok és a pezsgő kivitele részesül. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me