ISTVÁN JÓZSEF

Full text search

ISTVÁN JÓZSEF
ISTVÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! A magyar sajtó tájékoztatása szerint az Igazságügyi Minisztérium jogharmonizációs főosztálya által vizsgált feladatok bonyolultak, nem egyszer eltérő szemléletűek, érvényesülésük, a jogszabályok egymást követő megalkotása, időrendjük, a közösségi jogszabályokkal való egyeztetése számos, sokrétű kérdést vet fel. Számos jogterülettel kell foglalkozni, ezért indokolt az összefüggéseket értelmező szakértői munka.
A magyar mezőgazdaság sikertelen helyzete, mélyrepülése sajnos ismeretes. A kárpótlási eljárások még nem zárultak le, a külföldiek által mezőgazdasági földterületek tulajdonszerzése - akár törvényesen, akár törvénytelenül is - folyamatos. Az erdő- és fagazdaság, a halászati társaságok fejlesztése akadozik, helyben topog.
Nem eldöntött, miként alakul a magyar jogrend a közösségi jognak a magyar szuverenitást is érintő rendelkezéseihez, annak milyen hatása lesz mezőgazdaságunk fejlesztésére.
A Független Kisgazdapárt a mezőgazdasággal foglalkozók és abból élők érdekeit kiemelten képviseli. Ez okból már most, a közösségi és a nemzeti jogrend betagozódása során sokan tájékozódni kívánnak a sorsukat és a jövőjüket meghatározó jogszabályokról és azok várható következményeiről.
Ez iránt kérem tisztelettel a miniszter úr válaszát. (Szórványos taps az ellenzéki oldalról.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me