KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER munkaügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Nem vagyok abban biztos, hogy pontosan idézte ezeket az említett urakat. Ugyanakkor én is egyetértek azzal, ami a konkrét helyzetet illeti, hogy a rendes, tisztességes munkáltatók és tulajdonosok vannak többségben.
Azzal értek egyet e konkrét üggyel kapcsolatban is, amit éppen ma délben Kapuvári József, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke nyilatkozott, miszerint minden cégüknél, amely privatizált cég a húsiparban, immáron rendelkeznek kollektív szerződéssel. Úgy nyilatkozott - idézem: "Elfogadnak bennünket tárgyalópartnernek, korrektek, rendezettek a munkakapcsolataink, ami természetesen nem azt jelenti, hogy vitáink, feszültségeink nincsenek - ami mindenütt van a munka világában. Ez azonban odáig nem vezethet - úgy ítéli meg -, hogy a szekszárdihoz hasonló helyzet bármelyik vállalatuknál előfordulna, tekintettel arra, hogy - ahogy fogalmaz - a privatizáció befejeződött, a tulajdonosi kör, amely kialakult, döntő részben magyar, de a külföldiekkel sincsenek ilyen jellegű problémáink - ahogy ő nyilatkozik. - Bérviták vannak, előfordul sztrájkfenyegetés, de demonstráció, üzemen kívüli megmozdulás nem várható" - így ítéli meg, ezt mondta el. S én is ezt tartom általánosnak a mai munkaügyi állapotainkat illetően.
Nos, mi az, amit tudunk tenni? Ehhez kérem is képviselő úr támogatását. Akkor, amikor a munka világa intézményrendszerét szándékozunk erősíteni, például a munka törvénykönyve szabályozását a hónap végén behozzuk a Ház elé, akkor támogató szavazatával azokat az intézményeket segítheti erősödni, amelyek a munkavállalói érdeket egy ilyen átmeneti világban is segítik garantálni, védeni, s mi erre fogunk javaslatot tenni még a hónap végén. Hiszen a kormány a napokban tárgyalja a törvénymódosítást, a parlament feltehetőleg márciusban kezd bele.
Ami a konkrét ügyet illeti, arra egy percben szeretnék majd reflektálni. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me