KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER munkaügyi miniszter: Képviselő Úr! Az az igaz, ahogy ön is fogalmazott. Ez egy, az átlagostól és a normálistól eltérő eset. Ezért aztán a Munkaügyi Minisztérium az átlagostól eltérő eszközrendszert vett is igénybe. Csak sorolom: felhívtuk az érintetteket, hogy vegyék igénybe a közvetítői szolgálatot. Ezért a felhívás hatására meg is kezdődött a közvetítés. Péntek óta végre tárgyalásos útra tértek a felek. Ezen tárgyalásokban reménykedhetünk, hogy előrevezetnek.
Második: munkaügyi ellenőrzést rendeltek el az illetékesek, a munkaügyi hatóságok, s ennek eredményeképpen a szabálytalanságok miatt a lehető legmagasabb összeggel, 3 millió forinttal sújtották egy ízben a tulajdonost. Újabb munkaügyi ellenőrzésnek pedig - a szakszervezeti jogok sértése miatt - a szakszervezeti kezdeményezése most folyik. S az ismételt bírságkiszabás rendelkezésre áll, mint eszköz.
Harmadszor: az ÁPV Rt.-t felkértem arra, hogy a privatizációs szerződés teljesítését vizsgálja meg. Ez a vizsgálat tart. A Házat tájékoztatni fogom ennek eredményéről. Úgy tűnik, ha ez a vizsgálat hibákat állapít meg, komoly jogi és pénzügyi eszközök vannak a kezünkben, hogy ilyen tulajdonosok, ilyen munkaadók - akik egyébként a széles kör hitelét rontják - ne lehessenek Magyarországon szerepvállalók, ne okozhassanak ilyen munkaügyi konfliktusokat, mint ami most is kialakult ebben a konkrét ügyben. Köszönöm, elnök asszony, a türelmét. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me