LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Köszönöm a választ, miniszter úr. Én nem ítéltem el a privatizációt, nem voltam ellene. Azt sem hoztam itt nyilvánosságra, hogy én idegen vagy magyar tulajdonosról beszéltem. Én általában a tulajdonos, a munkaadó és a munkavállaló viszonyáról beszéltem. Majd fogom támogatni természetesen a jó törvénykezéseket és a munka törvénykönyvének pozitív elemeit, pártom nevében is ígérhetem.
Azonban én azt mondtam, hogy a most fennálló törvényeket, amelyek már megvannak, tehát nem kell támogatni, azokat végre kell hajtani. Ott bizony vannak olyan tulajdonosok, akik ezt semmibe veszik. S nem láttam azt a munkaügyi intézkedést, a kemény törvények betartatására irányuló magatartást, amelyet elvártunk volna.
Én azt nem vitatom, hogy a szekszárdi húsosok most kivívták ezzel a demonstrációval és harcukkal azokat a bizonyos jogokat, amelyeket tőlük elvettek, ezt nem tudom, ebben nem tudok vitatkozni önnel. De mindenesetre az a kérésem, hogy ne kelljen demonstrálni, hanem a törvényeket már előtte tartassa be a Munkaügyi Minisztérium a tulajdonossal. Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me