MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Az MSZP-vel és az SZDSZ-szel ellentétben a Fidesz már korábban is figyelmeztetett arra, hogy a társadalombiztosítási önkormányzatok tulajdonosi működése számos veszélyt rejt magában. Nem tisztázottak a hatáskörök, nem egyértelműek a felelősségek. Most, amikor a jelenlegi önkormányzati ciklus lassan a végére ér, nem árt a kormányzat - és különösen ön -, illetve a parlament felelősségét hangsúlyozni ez ügyben.
Bár a témában már Szabó Ivánnak a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzatnál elkövetett szabálytalanságok ügyében elhangzott egy interpellációja, amely ügyben egy parlamenti vizsgálóbizottság is elkezdte vizsgálódását, ennek ismeretében mindamellett, hogy ez a vizsgálat igazából fél év óta nem hozott érdemi eredményt, kérdezem miniszter urat elsőként: a kormányzat végzett-e belső vizsgálatot ez ügyben? S ha igen, akkor milyen eredménnyel járt?
Másodsorban: volt-e valamilyen szankció ennek ismeretében, illetve felelősségre vonás, ténymegállapítás?
3. Volt-e előzetes nyugdíjbiztosítási önkormányzati közgyűlési határozat a Kreatív 2000 Kft.-vel 1996. március 20-án kötött megbízási szerződés megkötésére? Ha nem, miért nem?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me