MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Azt gondolom, hogy nem elég az aggódás, és nem elég az, hogy a kormány látszólag tett bizonyos lépéseket. Itt több százmilliós beruházási túllépésekről volt szó, és többszörös törvénysértésekről volt szó, amelyek ügyében igazából egyértelmű felelősségre vonás mind ez idáig nem történt. Úgyhogy azt gondolom, hogy nem lehet ilyen könnyen túllépni ezen a dolgon. A kormánynak igenis óriási felelőssége van a közpénzek elköltésében, s ebben a társadalombiztosítási önkormányzat, illetve a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzat működése tekintetében nem járt el kellő gondossággal.
A Kreatív 2000 kapcsán törvény mondja ki - az 1990. évi LXXXIV. törvény -, hogy tulajdonosi jogot a biztosítási önkormányzat tulajdonába tartozó vagyon felett csak a közgyűlés gyakorolhat, tehát a szerződés megkötése ilyen szempontból nem volt szabályszerű. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy az év június 30-áig az illető objektumra tekintettel egy ingyenes vagyonátadás volt egy másik törvényben, nevezetesen az 1996. évi XIV. törvényben előírva. Épp ezért érthetetlen ez a típusú szerződéskötés, amely a társadalombiztosítási önkormányzat elnökségi határozatát támasztotta csak alá, nem pedig a közgyűlési döntést. Tehát ilyen szempontból nem járt el szabályszerűen a társadalombiztosítási önkormányzat, és ezért azt gondolom, hogy ez az ügy továbbra sem megnyugtató. Itt számos szabálytalanság kiderült már. Ez a Kreatív 2000 Kft.-szerződés is törvényi szabálytalanságokat tartalmaz.
Azt gondoljuk, hogy a magát szociálisan érzékeny baloldali kormánynak deklaráló jelenlegi koalíciónak igenis a közpénzek felett és a szociálisan rendelkezésre álló pénzek felett sokkal nagyobb gondossággal kellene eljárni, s épp ezért nem tudjuk elfogadni ezt a választ. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me