DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Érdekes dolog az, amit most hallottunk, hogy soha ilyen közoktatási támogatást még nem kaptak a kistelepülések. (Dr. Szabó Zoltán: Tíz éve nem kaptak.)
Felhívom a figyelmüket arra, hogy korábban a kistelepülések egymillió forinttal indítottak. Igaz, hogy nem nevesített közoktatási támogatás volt, és nem normatívának hívták, de a kistelepülések számára ez nagyon sokat jelentett.
Korábban céltámogatási rendszeren keresztül iskolafejlesztésre külön pályázati lehetőségek voltak. Nézzék végig, hogy az elmúlt négyéves kormányzati ciklus alatt a kistelepüléseken milyen mértékben voltak képesek fejlődni az oktatási intézmények, milyen mértékben voltak képesek a kistelepülések iskoláit rekonstruálni, helyrehozni. Tehát én azt hiszem, az igaz, hogy most normatívaemelkedés történt, emellett azonban jelentős mértékű energiaár-emelkedés és az összes költségek emelkedése is történt. Én azt gondolom, erős túlzás azt mondani, hogy most a kistelepülések akkora támogatást kaptak, amilyet még soha korábban. El kellene menni és meg kellene nézni a kistelepülések iskoláit. Köszönöm figyelmüket. (Folyamatos zaj. - Közbeszólások balról: Ismerjük, ott vagyunk.) Én is ott vagyok. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me