DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Sok olyan, ténynek látszó megállapítás hangzott itt el a napirend előtti kapcsán a Szocialista Párttal kapcsolatosan, amelyet vissza kell utasítanunk. (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Nem visszautasítani kell! - Zaj a jobb oldalon.) Egyrészt azért, mert mindenki elfelejti, hogy ez a párt az egyetlen párt a rendszerváltás óta, amely elszámolásra volt kötelezve, és elszámolt itt a parlament előtt. (Varga Mihály: Számoljál el!) Ezt a Számvevőszék tudomásul vette és a parlament is tudomásul vette. (Dr. Torgyán József: Majd elszámoltatunk mi benneteket, nyugodj meg!)
Ez az egyetlen (Dr. Szabó Zoltán: Először meg kellene nyerni a választásokat! - Derültség az MSZP padsoraiban.) Ez az egyetlen párt a (Zaj.) Ez az egyetlen párt a rendszerváltás óta Tessék csak hagyni, elnök asszony, majd beszélek tovább. (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Ez az egyetlen párt a rendszerváltás óta, amely korrektül és mindig nyilvánosan kezeli a saját vagyonát. (Zaj, derültség, szórványos taps az ellenzéki pártok padsoraiban. - Dr. Torgyán József: Talán nem ismered az idegen szó jelentését! - Dr. Szabó Zoltán: Nem mindegy, hogy indukál vagy indikál!) Ez az egyetlen párt, amelynek a bérleti jogai teljesen tisztázottak, hiszen a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal kötötte meg valamennyi szerződését, valamennyi szerződése átlátható, és bérleményét, illetve használatba adott ingatlanát egyet sem adott el. (Gyimóthy Géza: A KISZ-vagyont hova loptátok?)
Hozzá kívánom tenni azt, hogy a mi gazdálkodásunk valóban átlátható, és az úgynevezett Tocsik-bizottságban sem merült fel egyetlen olyan tény sem, hogy a párthoz egyetlen fillér érkezett volna (Varga Mihály: Csak megpróbáltátok! - Dr. Dávid Ibolya: És Boldvai?), ezt Kiss Ernő dandártábornok maga erősítette meg a Napkeltében. (Dr. Torgyán József: Kivittétek.)
Én úgy gondolom, hogy a Fidesz néhány ügye, amely most terítékre kerül, jogos aggodalommal tölti el a fiataldemokratákat, hisz legutóbb múlt héten a napirend előtt, mikor hallottak egy hírt, abban a pillanatban a Fidesznek csak a kötelezően jelen lévő, tehát napirendben érintett képviselői voltak itt és halálsápadt arccal tartottak különböző tanácskozásokat, hogy kimossák magukat. (Varga Mihály: Bagoly mondja verébnek!) Majd kiderül, hogy sikerül. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me