DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Nekünk is fáj, hogy ez megtörténhetett, tekintettel arra, hogy bűnt követtek el, legalábbis a nyomozás jelenlegi állása szerint gyanúsíthatóak köztisztviselők azzal, hogy bűncselekményt követtek el, amely 300 millió forint kárt okozott. Bűncselekmény elkövetésével szemben egyetlen szervezet sincsen beoltva.
Amit ön állít, az csak részben igaz. Februárban Báthory Zoltán kizárólag arról szerzett tudomást, hogy az irányítása alá tartozó főosztályvezető jogosulatlanul használta az ő bélyegzőjét. A háttérről nem szerzett és nem is szerezhetett tudomást, tudatosan tévesztették meg ezzel a kérdéssel kapcsolatban.
Báthory Zoltán nem a vele egy szinten lévő helyettes államtitkárt tájékoztatta, hanem azt a helyettes államtitkárt, aki akkor, a mondott időszakban a közigazgatási államtitkár jogkörét gyakorolta. Ő tehát az őt terhelő kötelezettséget, jelentési kötelezettséget teljesítette. A közigazgatási államtitkár jogkörében akkor jogszerűen eljáró helyettes államtitkár követte el azt a mulasztást, hogy a továbbiakról nem gondoskodott, a közigazgatási államtitkárt és a minisztert nem értesítette.
Báthory Zoltán ennek ellenére úgy ítélte meg, hogy fel kell ajánlania lemondását, pontosabban kéri a nyugdíjazását. Miniszter úr a későbbi vizsgálatok tükrében, a később ismertté vált tények, fejlemények tükrében úgy döntött, hogy ez nem indokolt, Báthory Zoltán helyettes államtitkár nem követett el olyan mulasztást, amely a minisztériumnak, a közpénzeknek kárt okozott volna, nem követett el olyan mulasztást, amely indokolttá tenné azt, hogy őt helyettes államtitkári posztjából felmentse, ezért nem fogadta el a nyugdíjazási kérelmet.
Ez történt, tisztelt képviselő úr. Úgy gondolom, hogy az ügyek ilyetén beállítása, ahogyan azt ön próbálta beállítani, legalábbis problematikus. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me