BARSINÉ PATAKY ETELKA

Full text search

BARSINÉ PATAKY ETELKA
BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Bauer Képviselőtársam! Van még egy lehetőség az építésre, illetve volt. Nevezetesen akkor, amikor a többlet privatizációs bevételeknek a kamatbevételéről volt szó, akkor egy évvel ezelőtt ebben a házban javasoltam egy országgyűlési határozati javaslat keretében, hogy tekintsük át ezt a pénzt. Az M5-ös autópálya építési költsége mintegy 50 milliárd forint, ennek legalább a felét ki lehetett volna fizetni a többlet privatizációs bevételek kamatmegtakarításaiból.
Egyébként, ha már az autópályadíjról van szó: 1989-ben került először terítékre. Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy akkor ebbe a Németh-kormány akkori közlekedési minisztere majdnem belebukott. Egy autópálya-építés nyolc-tíz év, és átível kormányokon. Amikor tehát újabb autópálya-építéseket irányoz elő a kormány - egyébként igen helyesen -, akkor ajánlatos az ellenzék javaslatait figyelembe venni és meghallgatni.
Ami pedig az autópálya-építés és az expó kapcsolatát illeti, nos, szeretném azt mondani, hogy bárcsak több autópálya-építést siettetett volna az expo. Az M3-asra például már régen szükség lenne, mert az ország egyre jobban lejt Keletre. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me