BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Azt gondolom, hogy Varga Mihály, Fidesz felszólalásában az nem volt világos, hogy ha a Fidesz is tudja azt, amit talán mindenki tud, hogy az autópályák nem ingyen épülnek és nem ingyen tartják fenn, hanem pénzbe kerül az építés és a fenntartás, akkor mi az álláspontja a Fidesznek: miből kell fizetni. Az egyik lehetséges álláspont az, amit az MDF-kormány képviselt, amikor megkötötte a koncessziós szerződéseket. Elég sűrűn beszélgetnek egymással, talán tisztázni tudják, hogy mi volt az MDF álláspontja akkor, amikor a koncessziós szerződést megkötötte. Fizesse az építés és a fenntartás költségeit a használó, és akkor Európa legmagasabb autópályadíjait kell Magyarországon fizetni, mert Európában sehol másutt nem így történt, hanem az adófizetők adójából építették az autópályákat, és csak a fenntartásért kell fizetni. (Zaj, közbekiáltások ellenzéki oldalról.) Ez az első lehetőség.
A második lehetőség az, amit a Független Kisgazdapárt Torgyán József által jegyzett alternatív gazdaságpolitikája tartalmaz a 2. kötet 37. oldalán: az üzemanyag árának 15 forinttal való emeléséből; minden liter benzinhez tegyenek hozzá még 15 forintot - mondja a Független Kisgazdapárt (Zaj, közbekiáltások ellenzéki oldalról.) -, és ebből finanszírozzák az autópályák építését és fenntartását. Ez a második lehetőség. A Fidesz talán megkérdezheti a Kisgazdapárttól, esetleges jövőbeli szövetségesétől, hogy ezt hogyan gondolja.
A harmadik lehetőség, hogy fizessék a költségvetésből, magyarul: fizessék az adóbevételekből, tehát emeljék fel az adókat. Ezek a lehetőségek.
Negyedik lehetőség, ötödik, hatodik lehetőség az, hogy ingyen épülnek az autópályák, és ingyen tartja fenn valaki, csak nem tudom, hogy ki.
Kérem a Fideszt, hogy Orbán Viktor és Lezsák Sándor legközelebbi találkozóján tisztázzák, hogy milyen módon - ha esetleg ők kerülnek kormányra -, Orbán Viktor és Torgyán József legközelebbi találkozóján tisztázzák, hogy hogy képzeli a Kisgazdapárt, és legközelebb tájékoztassanak bennünket is, mert velünk úgyis csak itt találkoznak. Köszönöm szépen. (Zaj és közbekiáltások ellenzéki oldalról. - Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me