KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Képviselő Asszony! Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Megmondom őszintén, számítottunk arra, hogy a tavaszi időszak elején az autópályaügyek a parlament elé kerülnek. Véleményünk is az, hogy a magyar úthálózat-fejlesztés és autópályahálózat-fejlesztés össztársadalmi ügy, és ezért méltó arra, hogy a parlament időnként foglalkozzon vele.
Azt hiszem, az senki előtt sem vitatható tény, hogy az értékálló nyugdíjak, a tisztességes alkalmazotti bérek és egyáltalán, a gyarapodó ország feltétele egy korszerű infrastruktúra, amely nemcsak a vezetékes ivóvizet, az egyre bővülő csatornahálózatot, az esetleg nem albán színvonalú telefonhálózatot, hanem egy korszerű úthálózatot is jelent és igényel, mert ennek hiányában nem lehet az országnak fejlődnie.
Éppen ebből következően úgy ítéljük meg, hogy nem egyetlen szektorra, kifejezetten az autópálya-használókra kell terhelni ennek a fejlesztésnek a költségeit, hanem több lábra kell állítani, hiszen jelentős össztársadalmi érdek is megnyilatkozik és megmutatkozik ebben a kérdésben. Ezért a kormány elé terjesztendő anyagunkban éppen a finanszírozásnak, a '91-92-ben kialakított finanszírozási rendszernek egy jelentős módosítását javasoljuk, éppen az össztársadalmi érdek miatt, egyetértve egyébként képviselő asszony sok-sok felvetésével, amiben pontosan ezekre a kérdésekre tér ki. Ezért ezt köszönettel vesszük.
Köszönettel vesszük azt az észrevételét is, ami a jobb üzletpolitikára vonatkozik. Itt el kell mondanom, hogy a miniszter úr tavaly novemberben-decemberben - szinte az átadás időpontját veszélyeztetve - felhívta az AKA elnökének a figyelmét, hogy bár a szerződések, a tenderkiírás feltételei nem tartalmazták kötelezően a kedvezmények rendszerét, feltétlenül szükségesnek tartja a térségben lakók számára a kedvezmények kialakítását. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me