OLASZ JÁNOS

Full text search

OLASZ JÁNOS
OLASZ JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Szándékom szerint a december 17-ei ülés azonnali kérdések órájában szerettem volna elmondani ezt az azonnali kérdést. Akkor időhiány miatt nem került rá sor.
(14.10)
Mivel a probléma, amire választ várok, ma is élő, ezért kértem lehetőséget a mai ülésünkön.
Az egészségügyi ellátási kötelezettségről és a területi finanszírozási normatívákról szóló 1996. évi LXIII. törvény végrehajtására a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei járó- és fekvőbeteg szakellátási kapacitások lekötéséről hozott OEP-határozat az elsőfokú MEP-határozatot úgy változtatta meg, hogy a számunkra elfogadható 53 belgyógyászati ágy lekötése helyett a mezőkövesdi kórház szakápolási egészségügyi intézetként való működését finanszírozza 70 ággyal.
Az intézményt működtető mezőkövesdi önkormányzat a 19/1996. számú népjóléti miniszteri rendeletben előírt szakmai minimumfeltételeknek való megfelelés érdekében a megyei egyeztető fórumon kötelezettséget vállalt arra, hogy '97. június 30-áig, a törvény által biztosított integrációs lehetőséggel élve a végleges működési engedély feltételeit teljesíti.
Miniszter Úr! Mezőkövesd a Miskolcon lévő kórházaktól 45 kilométerre van. Az ellátási körzet legtávolabbi településétől 80 kilométerre kell eljutni a betegnek, ha ellátására az évtizedek óta elismert gyógyító munkát végző mezőkövesdi intézetben nem lenne lehetőség. Ez a belgyógyászati osztály biztosítja a 156 ágyas, megyei fenntartású mezőkövesdi reumakórház belgyógyászati hátterét is. Nekünk szükségünk van erre az osztályra. Funkciójának megváltoztatásával a dél-borsodi régió 23 településén élő mintegy 52 ezer ember ellátatlan maradna.
Ezért... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) ...kérdezem: milyen biztosítékát látja miniszter úr annak, hogy az itt élők fekvőbeteg-ellátásának lehetősége ne hátrányosan... (Az elnök a csengő megkocogtatásával ismét jelzi a felszólalási idő leteltét.) ...változzék az átalakítás előtti időszakhoz képest. Köszönöm. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me