ASZÓDI ILONA KATALIN

Full text search

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót. Itt az ellenzéki oldalon igen sokszor elhangzik az, hogy a számítások nem megfelelőek, és most éppen Bernáth Varga Balázs képviselőtársam hiányolta ennek magyar vonatkozásait.
Én is úgy látom, hogy valóban elég sok háttéranyagot kaptunk, és ezt van mód tanulmányozni a képviselőknek, azonban egy dolgot én is szeretnék elmondani ezzel kapcsolatosan. Arra nincs mód, hogy a tárgyalás ideje alatt a lakosság véleményét kikérjük. Akkor, amikor egy ilyen óriási jelentőségű törvényről van szó, és amikor kétségtelen tény, hogy a kormány végzett számításokat, az elkészült háttéranyagokkal a Pénzügyminisztérium is bármikor készen áll arra, hogy a képviselők kérdéseire válaszoljon, ez nagyon hasznos és nagyon jó; azonban nem lehetne azokat az információkat nélkülözni - miután ezek a számítások végül is nem tudnak olyasmit jósolni, ami majd feltétlenül úgy fog bekövetkezni a következő évtizedekben, ahogyan éppenséggel pont kiszámítják, egészen biztos, hogy nagy bizonytalansági tényező van egy új rendszernél, éppen ezért fontos lenne, hogy a lakosságtól érkező véleményeket is legyen mód mérlegelni. Nemcsak ennél a törvényjavaslatnál, nemcsak ennél a csomagnál, hanem más törvények esetében is azt tapasztalom, hogy nincs idő arra, hogy a lakossággal megismertessük és az embereknek a véleményét kérjük. Kifejezetten ennél a törvénycsomagnál ez pedig óriási nagy hiba.
Azt gondolom, nem szabadna ebbe a zsákutcába belemenni; az embereknek általában véve fogalmuk sincs arról, hogy most itt valójában milyen pontokról tárgyalunk, miről beszélünk. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Erre kellene időt hagyni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) A társadalmi párbeszéd nem egyenlő a szakszervezetekkel való egyeztetéssel. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me