ASZÓDI ILONA KATALIN

Full text search

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót, elnök asszony. Valóban mondtam egy olyan mondatot, hogy a társadalmi párbeszéd nem egyenlő a szakszervezetekkel történő egyeztetéssel, és ezt nem bántó és sértő szándékkal tettem, csak nem volt módon kifejteni, mert lejárt az időm. Ezért azt mondom, hogy a szakszervezetekkel, az érdekképviseletekkel való egyeztetést borzasztóan fontosnak tartom. A dolognak ez a lába áll és működik, általában a törvényalkotás során is ezt tapasztaltam, és ebben az esetben is ezt tapasztaltam. Azonban nem működik jól a dolognak az a lába, miszerint a képviselők kiviszik a törvényjavaslatokat az emberek közé - és nem népszavazásról beszélek én! Nem! Hanem arról beszélek, hogy úgy gondoltam, januártól kezdve fórumokat tartok, ahol ismertetem a törvényjavaslatot. Keller László képviselőtársammal megbeszéltük, hogy még ne tegyem, mert nagyon sok változtatás lesz rajta. Most megkaptuk a javaslatot, és nincs idő fórumokat rendezni, nincs idő egyeztetni az emberekkel!
Abban viszont, azt hiszem, egyetértünk, hogy egyetlen szervezet sem vagy akár több szervezet összességében sem fedi le a lakosságot, a teljes lakosságot. Nem beszélve arról, hogy egy-egy szervezet vezetése is másként gondolkodik, és másként gondolkodik az, aki oda nem tartozik.
Tehát én nagyon-nagyon fontosnak tartanám, hogy lehetőség legyen arra, hogy kivigyük az emberek közé, és igenis egyetértek Mádi Lászlóval, bár nem egyetértés kérdése, a sajtóban megjelent, hogy 10 vagy 12 százalék az, aki tisztában van azzal, hogy egyáltalán mit jelent a tőkefedezeti rendszer. Tehát a szervezetek valószínűleg tisztában vannak vele, a szervezetek vezetése is tisztában van ezzel, de a lakosság, beleértve a nyugdíjasokat, a fiatalokat és a középkorúakat is, sajnos ilyen mértékben van csak tisztában ezzel.
Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me