ASZÓDI ILONA KATALIN

Full text search

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót. Mádi László egy gondolatára szeretnék reagálni. Ő azt mondta, hogy ebben a javaslatban az adminisztrációs költségek túlságosan magasra vannak tervezve. Ezzel a mondatával én egyetértek, és azért szeretnék erre reagálni, hogy ne szálljon el a levegőben talán kellő figyelem nélkül.
Végig, amikor tanulmányoztam a második pillér javaslatát, az járt az eszemben, hogy tulajdonképpen ez a javaslat a pénztártulajdonosok érdekeit védi elsősorban. Úgy érzem, hogy a megfogalmazások benne túlságosan lazák és túlságosan - hogy is mondjam - kevéssé konkrétak, és erre fogok is példát mondani, ami kifejezetten a költségekre vonatkozik.
Azt mondja például a törvényjavaslat, hogy "a befizetett összegekből kizárólag a pénztár szervezésével összefüggő kifizetéseket teljesíthet". Mire gondol ez a mondat konkrétan? Mennyi az a pénz, mennyit fizethet ki? Mit jelent az, hogy a pénztár szervezésével összefüggő? Egy szó nem esik arról, hogy pontosan mire is gondol a törvényalkotó, mi fér ebbe bele és mi nem.
(Boros László helyét a jegyzői székben Póda Jenő foglalja el.)
Ezeken a helyeken nagyon sok pénz el tud úszni, nem beszélve arról, hogy a következő passzus viszont azt mondja: ha ezt megsértik - bár nagyon nehéz megsérteni, mert nem lehet pontosan tudni, hogy mit is értenek alatta -, tehát ha mégis ezt megsértik, akkor büntethető maximum 1 millió forintig. Netán, ha adódik, hogy sok milliót elsikkasztanak, akkor 1 millió forintig meg lehet őket büntetni? (Gaál Gyula: Az már bűnügy, ne keverjük már össze! - Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me