DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Földesi Zoltán képviselő úr azt mondta, nem lehet minden törvényjavaslatot kivinni a társadalom elé és népszavazásra bocsátani. Szeretném két dologra felhívni a figyelmét. Volt egy 1991-ben megszületett országgyűlési határozat, amiben akkor az országgyűlési pártok többsége, függetlenül attól, hogy ellenzéki vagy kormánypárti volt, megegyezett arról, hogyan kellene átalakítani a társadalombiztosítást. Három lépcsőre gondoltak, ebben nagy támogatottság volt. Biztató volt '94-ben, hogy a kormány a kormányprogramjában megfogalmazta, hogy amennyiben a nagy átalakítási rendszereket, illetőleg a költségvetést érintő nagy reformokat, az államháztartási reformot végrehajtja, ezt csak egyféleképpen teszi: a széles társadalmi rétegek bevonásával.
Ezzel szemben mi megkaptuk ezt az igazán nagy terjedelmű anyagot, ami érinti az államháztartási reformot, és megkaptuk mellé a nyugdíjasszervezetek véleményét is, megkaptuk mellé az önkormányzatok, a társadalombiztosítási önkormányzatok véleményét is, és vagy az volt véleményük, hogy nem egyeztettek velük, vagy az, hogy nem vették figyelembe a véleményüket.
Én meglepetten hallottam Bleyer Jenő hozzászólását. Képviselő úr elmondásával szemben kezemben tartom a nyugdíjasszervezetének véleményét a reformról. Csak néhány mondatot szeretnék belőle mondani: "A kormány a nyugdíjrendszer kialakításában kapkodik és a vidék véleményét mellőzte."
(10.40)
"A jelenlegi felosztó-kirovó rendszert kell továbbra is fenntartani." "Mi a garancia az önkéntes nyugdíj-biztosítási pénztár fizetőképességére?" És még folytathatnám a kérdéseket. Ezt a saját nyugdíjasszervezete adta ki.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me