DR. KIS GYULA JÓZSEF

Full text search

DR. KIS GYULA JÓZSEF
DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Nem kell megköszönnöm államtitkár úrnak az előbbi hosszas fejtegetését, mert ha valaki véletlenül eddig netalántán értette volna, hogy miről vitatkozunk, ez után a felszólalás után bizonyára semmit nem fog megérteni belőle.
Tekintve, hogy a szolgálati idő beszámításával kapcsolatban azt a tényt, hogy a szolgálati időtől és a befizetett járuléktól függ a nyugdíj, tehát eddig a szolgálati idő növekedése azt jelentette, hogy a '88 óta elért jövedelem bizonyos faktorral, szorzóval beszámított, ezután nem fog beszámítani. Hogy ismét a mai Magyar Nemzetet idézzem (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Nem jó forrás!): ehelyett 5250 forintot kell havonta fizetni a gyesen levőnek. Hiába 11 500 forint a gyes összege, ezt a járulékösszeget ma a 17 500 forintos minimálbérre számolták ki, és ez minden évben - a gyes összegétől függetlenül - növekedni fog a minimálbér arányában. Tehát ennek a kérdésnek az elkendőzésére az államtitkár úr a tintahal módszerét választotta: minél nagyobb ködöt, füstöt keltsünk, hogy végleg áttekinthetetlen legyen a rendszer. Az összes többi kérdésben ugyanilyen túlbonyolítást tapasztalunk.
Engedjék meg, miután az időt nem jelzik (A képviselői hozzászólások idejét mutató tábla órája nem működik.) - nem tudom, van-e még időm. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Nincs.) Nincs. Jó, hát önök szerint nincs, ezek szerint nekem van. Engedjék meg, hogy egy limerickemet felidézzem ezzel kapcsolatban a tintahal természetéről, miszerint: "Miszter-é a tintahal? Nem is úr, és nem is hal. Az embertan csak egy ilyet ismer, s ő sem miszter, csak miniszter." Elnézést. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me