DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban van itt nagyon sok megfontolandó dolog a törvénnyel kapcsolatban; és ez az egyik nagyon komolyan megfontolandó dolog, amit a kormány az előterjesztésében is bizonyos mértékig elismer, hogy a 2009-től bekövetkező változások az akkor nyugdíjba menőket jelentős mértékben hátrányba hozzák.
Ezt azzal is elismeri a kormány, hogy az előterjesztésbe beleírja: azoknak a korosztályoknak, akik akkor fognak majd nyugdíjba menni, ezt megelőzően különös és többlet-adókedvezményeket kell adni azért, hogy kiegészítő biztosítást köthessenek és ezzel kiegészíthessék a nyugdíjukat.
Tisztelt Képviselőtársaim! Gondolkozzanak! Gondoljanak a javaslat mögé! Ki tud a fizetéséből kiegészítő biztosítást kötni ezek közül a korosztályok közül? Ki az, akinek van annyi jövedelme, hogy kiegészítő biztosítást tud kötni és erre igénybe tudja venni az adókedvezményt? Ki az, akinek akkora jövedelme van, hogy kiegészítő biztosítást tud kötni, és a teljes adókedvezményt igénybe tudja venni? Melyek azok a rétegek, milyen dolgozói csoportokból kerülnek ki azok, akik után a munkaadójuk befizet ilyen kiegészítő biztosításba?
Egy ilyen statisztikát szívesen látnék a Pénzügyminisztériumtól: tegye le elénk az asztalra, hogy eddig kölcsönös kiegészítő biztosításba milyen típusú munkaadók fizettek be a munkavállalóik után, a munkaadóknak milyen aránya, mert tartok attól, hogy a munkaadók is elsősorban az egyébként magasabb keresetű rétegek munkaadói - értem ez alatt a pénzügyi szférát és még néhány területet. Mögé kell nézni, tisztelt képviselőtársaim! Nem tudom - már megint csak kérdeztem, nem állítottam; ezekre választ kell kapnunk, mert egy adókedvezményt ígérni olyan embereknek, akik nem tudják igénybe venni, az nem tisztességes; adókedvezményt ígérni olyan körülmények között, amikor már megint a magas (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) jövedelműeknek fogunk igazán többet visszaadni a költségvetésből, az megint nem tisztességes. Ismerni kell a pontos részletadatokat! (Az elnök a csengő újbóli megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)
Várom is a minisztérium tájékoztatását. Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me