GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA (SZDSZ): Köszönöm szépen. Mádi László képviselő úr azzal, hogy bizonyos kritikának vetette alá az előterjesztett javaslattömeget, óhatatlanul abba a csapdába került, hogy mivel nem állított vele szemben semmilyen alternatívát, azt a jelenlegi rendszert vette védelmébe indirekten, ami sokkal inkább megfelel azoknak a kritikáknak, vagy sokkal inkább vonatkozhat rájuk az a kritika, amit elmondott a javaslattal szemben.
Tehát ilyesmi, hogy ez ösztönöz a járulékfizetésre vagy nem: mi nem mondtuk, hogy ez ösztönöz, csak azt mondtuk, hogy kevésbé teremt ellenérdekeltséget, mint a mai rendszer. A mai rendszer abszolút ellenérdekeltséget csinál.
Az, hogy gazdaságélénkítő hatású-e vagy sem: a mai rendszer abszolút nem gazdaságélénkítő hatású; mi azt mondtuk, hogy ez bizonyos segítséget jelent hozzá, ha egyébként van a gazdaságban növekedési potenciál.
Azt pedig soha nem állítottuk, hogy a tőkefedezeti rendszer EU-követelmény miatt lenne célszerű. Azt mondtuk, hogy azért kell a tőkefedezeti rendszer, hogy a mai aktív korúak a saját időskori biztonságukat teremthessék meg. Ez a rendszer sokkal átláthatóbb, sokkal világosabb helyzetet teremt a mai aktív és nyugdíjas korú népesség számára, mint a jelenlegi rendszer.
Köszönöm. (Taps az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me