UNGÁR KLÁRA

Full text search

UNGÁR KLÁRA
UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony, és elnézését kérem, teljesen igaza van, mert az utolsó pillanatban vagy azután nyomtam meg a gombot.
Pusztai Erzsébet megkérdezte, hogy a 15 év miért szerepel az új törvénytervezetben. Ezt a kérdést kicsit kibővíthetjük. Pusztai Erzsébet az előző ciklusban a Népjóléti Minisztérium államtitkára volt, és valószínűleg emlékszik rá, hogy az akkor, illetve még ma is hatályban levő '75. évi II. törvény is egy 15 éves elévülési időben... (Közbeszólás: Feléledési idő!), tehát feléledési időben gondolkodik. Tehát nagyon régóta a magyar jogban ez a 15 év az az időszak, amikor a jogokat érvényesíteni lehet, fel lehet éleszteni. Kérdésem önhöz az, hogy vajon az előző ciklusban ezt a feléledési időszakot miért nem hosszabbították meg, miért nem gondolkodtak abban, hogy kiterjesszék.
Kis Gyulának is, Kis Gyula József képviselő úrnak is - ma tanultam, hogy ez a teljes neve - szeretnék valamit mondani. Azt gondolom, ha nagyon sokszor mondunk el valamit tévesen, az attól még nem lesz igaz. Ez a törvénytervezet azt tartalmazza, hogy aki szerezni szeretne plusz szolgálati éveket és meg akarja fizetni a gyes ideje alatt, annak lehetősége van erre. De ha egy vasat sem fizet, akkor is a szolgálati éveinek száma gyermekenként kettővel növekszik. Ha nem fizet, akkor is. Azt gondolom, nagyon sokszor lehet a Magyar Nemzet című napilapra hivatkozni, nagyon sokszor el lehet mondani, hogy minden gyeses kismamának 5 ezer forintot kell fizetni, de nem igaz. Nem kell. Lehet. S ha fizet mondjuk két évig 5 ezer forintot, akkor egy gyerek után már négy éve lesz és nem kettő év. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Így igaz! - Ez bizony igaz.)
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me