UNGÁR KLÁRA

Full text search

UNGÁR KLÁRA
UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Azt gondolom, érdemes lenne pontosan fogalmaznunk, különösen ilyen, önmagában tulajdonképpen nem bonyolult kérdésekben, mint a szociálpolitika és a nyugdíjrendszer.
A nyugdíjrendszer lehet a szociálpolitika része, és lehet a szociálpolitika önállóan, a nyugdíjrendszertől függetlenül egy valamilyen másik intézményrendszer, illetve ehhez társult kedvezmények és juttatások rendszere. A kérdés az, hogy a nyugdíjrendszer a szociálpolitika alrendszere-e vagy sem. Lukovics Éva válasza az volt, hogy a nyugdíjrendszert - és a kormány előterjesztése is erről szól - a szociálpolitikától el kell választani. (Dr. Sarkadiné dr. Lukovics Éva bólogat. - Kósa Lajos Mádi Lászlóval beszélget.) - Ez a figyelem nagyon megható, Kósa képviselő úr, ha egy pillanatra ide figyelne, tényleg csak egy pillanatra... - Tehát abban az esetben, ha a szociálpolitikától elválasztjuk a nyugdíjrendszert, az nem azt jelenti, hogy a szociálpolitika nincsen. A szociálpolitika van, csak akkor a két dolog egymástól függetlenül van. Például ebben a törvénytervezetben azt jelenti, hogy például azok, akik 2009 után nem rendelkeznek 20 év munkaviszonnyal, azok nem lesznek a nyugdíjrendszer részesei, hanem csak öregségi járadék jár nekik. Ezért a szociálpolitika lesz az a rész számunkra, ahonnan járandóság, öregségi járandóság kapható.
Tehát nagy tisztelettel kérem Kósa Lajost talán valami hasonlóra, amire Pusztai Erzsébet szokott mostanában minket kérni, hogy figyeljen oda a szónoklatokra meg a beszédekre, és próbáljon meg legalább körülbelül pontosan idézni, vagy ha már ez megtörténik, akkor utána, ha körülbelül pontosan idézte az elhangzottakat, akkor utána fűzze hozzá a kritikai megjegyzéseit. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me