DR. KIS GYULA JÓZSEF

Full text search

DR. KIS GYULA JÓZSEF
DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Én Veres János képviselőtársammal kész vagyok mindenben egyetérteni, de előbb talán Orosz képviselőtársával kellene egyetértenie abban, hogy most kötelező-e a költségvetési fedezet, garanciavállalás, avagy sem, mert mind a ketten pontosan egymással ellentétes véleményt mondtak, noha azonos párt tagjai. Götzinger Istvánnak azt szeretném... (Dr. Orosz István: Nálunk ez is lehet!) Ez a sokszínűség: virágozzék ezer virág! Csak éppen a szavazásnál nem jelenik meg ez az ezerszínűség - na mindegy.
Götzinger István barátomnak azt tudom mondani, hogy természetesen mindig lehet módosítani egy törvényt, de a '98. január 1-jével befizetett első forintommal én polgárjogi szerződést kötöttem a magánbiztosítóval. Ezt a szerződést már csak államosítással és egyéb - remélem, mindkettőnk által elítélt - módszerekkel lehetne módosítani. Ezért aggódunk, és próbáljuk a különböző idősíkokat egymással szembeállítani.
Tehát itt a döntés nem egyszerűen törvényi döntés, hanem egy olyan kötelezettségvállalás, amely megváltoztatására már soha többé nem lesz módunk - akár itt leszünk ebben a parlamentben, akár nem. Talán ez indokolja, hogy kissé indulatosan kezeljük a kérdést, mert átérezzük azt, hogy mit jelent a gyerekeink és unokáink számára ez a törvény.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me