DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én ezeknek a javaslatoknak az érdemi vitatásába most nem szeretnék belemenni. Amit Szájer képviselő úr az eljárásról mondott, azzal teljes egészében egyetértek, azt megismételni nem kívánom.
Azt azonban szeretném megjegyezni, hogy ha az előző ciklusban történtek hibák, ha valamit nem jól csináltunk, az nem indok arra, hogy ebben a ciklusban megismételjük. Úgy gondolom, hogy ha történtek hibák, akkor azokból tanulni kell, és nem szabad őket megismételni, és egyáltalán nem szégyen változtatni.
A másik, amit ezzel a javaslattal kapcsolatban szeretnék megjegyezni, mondván, hogy megint csak nem értünk egyet az időkeretes tárgyalással a következők miatt: függetlenül attól, hogy a kettébontás a Magyar Demokrata Néppárt javaslatára történt-e vagy sem, abba azonban a Magyar Demokrata Néppárt nem egyezett bele, és semmiféle javaslatot nem tett, hogy néhány hét leforgása alatt menjen le a plenáris vita.
Tisztelt Képviselőtársaim! Egészen más dolog az, ha egy meghatározott témakörben egy nap nyolc-tíz órát vitatkozik a Ház, és egészen más dolog - és lényegesen alaposabb vitára, az érvek és ellenérvek alaposabb kifejtésére ad lehetőséget -, ha adott esetben ugyanezt a nyolc-tíz órát, ne adj' isten! még kevesebbet, de hosszabb időre nyújtunk el, mert közben van idő végiggondolni, szakértőkkel megbeszélni, és egymás érveit figyelembe venni.
Ez a fajta tárgyalási mód - és ez a mi alapvető kifogásunk - nem ad lehetőséget arra, hogy a parlament kellőképpen végiggondolja azt, hogy mit csinál, és a szomorú az egészben, hogy tízmillió állampolgár fogja viselni a következményeit. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me