DR. SCHWARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHWARCZ TIBOR
DR. SCHWARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Mint a szavazásból kiderült, az MSZP parlamenti frakciója megszavazta ezt a törvényjavaslatot. Tettük ezt azért, mert hívei vagyunk az önkormányzatiságnak a társadalombiztosításban is. (Derültség az ellenzék padsoraiból. - Szórványos taps az MSZP padsoraiból.) A nevetést nem teljesen értem, mert tulajdonképpen egyik ellenzéki párt sem akarta igazából a választásokat, hiszen felügyelőbizottságot és mindenféle más módosító javaslatokat terjesztettek a Ház elé. (Egy hang a Fidesz padsoraiból: Így van! - Szórványos taps a bal oldalon.)
A társadalombiztosítási önkormányzatok létrehozásának a világon számos módja van, ezek közé tartozik a delegálás is. Jelenleg a munkaadók képviselői delegáltak az önkormányzatokba. Tehát most egyfajta módon létrejött önkormányzat jön létre. Mi sem tartjuk ezt a megoldást teljesen jónak és teljesen véglegesnek, ez benne van a törvényjavaslatban. A jogosítványuk '99. december 31-áig szól és addig a parlamentnek - annak ellenére, amit Császár Terézia mondott - mindenképpen kell foglalkozni ezzel a kérdéssel, de szeretnénk, ha '98 után mi foglalkoznánk ezzel a kérdéssel, és megteremtenénk egy jó megoldást ebben. (Közbeszólások az ellenzéki pártok padsoraiból. - Taps a bal oldalon. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Jászapátiban ez eldőlt.)
A szereplőkkel, akik jelenleg az önkormányzatban vannak, és az ott eljátszott szerepükkel mi sem értünk teljesen egyet, de a mostani törvényjavaslat lehetőséget ad arra, hogy az önkormányzati tagság kiszélesüljön, megváltozzon egy kicsit az összetétele ennek az önkormányzatnak. Tehát van valami lehetőség arra, hogy egy megváltozott összetételű önkormányzat jön létre.
A másik pedig: az előttünk álló reformok, amik az egészségügy és a nyugdíjbiztosítás előtt állnak, mindenképpen igényelnek egy önkormányzatiságot.
Tehát ezen meggondolások alapján mi megszavaztuk ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me