SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Aki ma erre a törvényre igennel szavazott, az a korrupcióra szavazott. (Felzúdulás a bal oldalon. - Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Pfuj! - Hazudik! - Taps a Fidesz padsoraiból.) Sajnos, a vita során nem az volt az igazi kérdés, hogy a tb-alapokat önkormányzatok irányítják-e vagy sem. Ki hallott már ilyet, hogy olyan módon hozzanak önök létre úgynevezett önkormányzatokat, ahogy ezt most önök a törvényben elfogadták?! (Dr. Kökény Mihály: Az egész világon ez van!) Ki hallott már olyat, hogy egy egyszeri, '93-as választás alapján létrejött testületekbe újradelegálás útján a tagokat küldjék... (Bársony András: Akkor is delegálták a felét! - Hegyi Gyula: Akkor is delegálták!) a tb-alapok élére. Akkor önök a demokrácia győzelmeként aposztrofálták ezt a választást. Ezek szerint a demokrácia győzelme egyszeri és megismételhetetlen volt.
Miért mondom azt, hogy aki erre a törvényjavaslatra igennel szavazott, az a korrupcióra szavazott? (Nagy zaj a bal oldalon. - Dr. Szájer József: Így van! - Taps a Fidesz padsoraiból.) Tisztelt Képviselőtársaim! Pár hónappal ezelőtt önök is megszavazták azt az országgyűlési határozatot, amelyet az a vizsgálóbizottság terjesztett önök elé, amely nem csinált mást, csak az egészségbiztosító önkormányzat gazdálkodását és pénzügyeit vizsgálta. Szeretném önöket emlékeztetni, hogy ebben a határozatban, amit önök is megszavaztak, például ilyenek voltak: az önkormányzat sorozatosan megsértette saját szabályzatát és a jogszabályokat. (Dr. Szájer József: Szégyen!) Ilyenek voltak ebben a határozatban, amit önök is megszavaztak... (Dr. Szájer József: Úgy van!), hogy az önkormányzat felelőtlenül bánt a rá bízott közpénzekkel.
Szeretném önöket emlékeztetni, hogy ennek az önkormányzatnak a működése - működése? -, igen, a működése alatt fordult elő a CM-klinika botrányos ügye, a kockázatkezelő kuratóriumok milliárdos pénzösszegei, amelyek eltűntek, a magánmentő-szolgálatok igazából izgalmas finanszírozása, és nem sorolom; mert ha önök igennel szavaztak erre a határozatra, akkor valószínű, hogy önök elolvasták azt, hogy milyen pénzügyi manipulációk folytak ennél az önkormányzatnál. (Dr. Szájer József: Szégyen!) Önök pár hónappal később lehetőséget adnak arra, hogy azok a tagok, akik felelősek a rájuk bízott közpénzek elherdálásában, úgynevezett delegálás útján visszakerüljenek ezekbe az önkormányzatokba. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Gyalázat!) Ezen írásos beszámoló alapján állítólag az önök pártelnöke azt mondta a frakcióülésen - MSZP -, hogy azért kell megszavazni ezt a törvényjavaslatot, mert "elképzelhető (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy '98-ban elveszítjük a választásokat, és legyen hova visszavonulnunk".
Köszönöm szépen. (Felzúdulás, nagy zaj az MSZP padsoraiból. - Közbekiáltások: Ez hazugság! - Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
(17.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me