AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A törvényjavaslat vitájában minden frakció támogatta az úgynevezett páneurópai kumuláció származási szabályrendszeréhez való csatlakozásunkat. Így a benyújtott módosító indítványok a törvényjavaslat vonatkozó cikkeit nem is érintették.
Megnyugtató, és az oktatás és a tudományos kutatás területén bizonyára kellő megkönnyebbülést eredményez az a tény, hogy ugyancsak egyetértés volt az úgynevezett Lake Success-i megállapodás keretében behozott vámáru vámkezelésére vonatkozó, az eljárást könnyítő szabályok törvénybeiktatásával is.
A gazdálkodók számára jelentős likviditásihelyzet-javulást hoz a vámraktárba helyezett áruk státuszára, valamint a vámraktárak működtetési engedélyéhez előírt biztosítéknyújtási feltételekre vonatkozó szabálymódosulás. Ez utóbbi esetben a módosító javaslatokkal kialakított szabályozás megszületéséhez, mely várhatóan mind a kis- és nagyvállalkozásokat, mind a vállalati magánvámraktárak és speditőri gyűjtőraktárak működtetőit kedvezően fogja érinteni, jelentősen hozzájárult a bizottsági üléseken lefolytatott, valóban igen érdemi vita.
Tisztelt Ház! Meggyőződésem, hogy a benyújtott és általunk is támogatott módosító indítványokkal sikerült pontosabbá, alkalmazhatóbbá tenni a vámjogi szabályrendszer törvényjavaslatban megfogalmazott előírásait. A törvénymódosítással így továbbléphetünk az egységes európai piac feltételeinek teljesítéséért vezető folyamatban.
Végezetül jelzem, hogy a támogatott módosító javaslat szerint a páneurópai kumulációs szabályokon kívüli, a hatályos előírásokhoz képest lényegesen módosuló szabályok a kellő hatósági és ügyféli felkészülés érdekében ez év augusztus 1-jétől lépnek hatályba.
Kérem, szavazataikkal támogassák a vámtörvény módosításának elfogadását.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me