DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A váci és gödöllői primer körzet távbeszélő-hálózatának fejlesztéséről a tárca és a koncessziós társaság is számos alkalommal tájékoztatta az érintetteket. '96 november 19-én, éppen egy azonnali kérdésre válaszolva, magam is elmondtam, hogy ebben a térségben a gyorsan telepíthető rádiós állomások felszerelésével kívánja megoldani a problémát a Digitel-2002.
A társaság, vállalásait teljesítve, 41 821 új fővonalat létesített, ezzel a gödöllői körzet telefonellátása ötszörösére, a váci körzeté pedig kétszeresére emelkedett. Így a térség, nyugodtan mondhatom, felzárkózott az országos átlaghoz. A koncessziós szerződés nem tartalmaz előírásokat arra vonatkozóan, hogy milyen technológiával kell azokat megvalósítani, viszont meghatároztuk azokat a műszaki jellemzőket - tehát a paraméter oldaláról van behatárolva: beszédátvitel, minőség, és a 2400 bit/szekundum sebességű adatátvitel -, amelyeknek a közcélú távbeszélő-állomásoknak minden esetben meg kell felelniük. Ezeket a feltételeket az új rendszerű fejlesztések teljesítik, működtethető általuk a fax és az Internet is, amit kérdezett képviselő úr.
A jelenleg alkalmazott berendezéseket egyébként a gyártók folyamatosan továbbfejlesztik, és növelik az adatátvitel sebességét. Az új rendszer előnyeiről és hátrányairól a társaság május 20-22 között ismételten tájékoztatta az érintett polgármestereket, és egy folyamatos párbeszéd alakult ki a közösen elfogadható megoldást illetően.
Ugyanakkor kétségkívül a szerelés és a telepítés során több hibát is vétettek, éppen egy közelmúltban írt levélben én ezt meglehetősen szigorúan írtam meg Philippe Cros vezérigazgató úrnak; jellegüknél fogva helyi tápellátást igénylők, ennek költsége - mivel a szünetmentes áramellátást biztosító akkumulátorokat a társaság ingyenesen bocsátotta az előfizetők rendelkezésére - átlagosan, a társaságtól (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) kapott tájékoztatás szerint 30 forint havonta, tehát tulajdonképpen névleges.
Teljes mértékben indokoltnak tartom, hogy a többletkiadásokra a díjmegállapítás (Az elnök a csengő újbóli megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) tekintettel legyen, ezért tervezzük egyébként a hatósági árszabályozás átalakítását is. Kérem válaszom elfogadását. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me