DR. SZOLNOKI ANDREA

Full text search

DR. SZOLNOKI ANDREA
DR. SZOLNOKI ANDREA (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! A Szabad Demokraták Szövetsége nem támogatja Torgyán József képviselő önálló indítványát, ami az egészségügyi hozzájárulásról szóló törvény hatályon kívül helyezését javasolja. A múlt évben a kormány azért terjesztette be, illetve a parlament azért fogadta el a nevezett törvényt, hogy az egészségügyi szolgáltatásra jogosultak ellátásának finanszírozása biztonságosabb legyen.
Köztudott, hogy az Egészségbiztosítási Alap forráshiányos. A társadalombiztosítási alapok kinnlevősége mára már meghaladja a 200 milliárd forintot. Szűkül az a réteg, akik tisztességesen és időre fizetik a társadalombiztosítási járulékot, és egyre bővül azok köre, akik a járulékfizetést mindenféle módszerrel elkerülik. Pedig a járulékfizetés biztosíthatja a kórházak biztonságos finanszírozását, a táppénz- és a gyógyszerköltségek forrását is. Ezért került bevezetésre az egészségügyi hozzájárulás, melyet minden munkavállaló után fizetni kell, s amely biztosíthatja az Egészségbiztosítási Alap stabilitását.
Ezért aki azt akarja, hogy az Egészségbiztosítási Alap instabillá váljon, és finanszírozhatatlanná váljanak a kórházak, valamint ne jusson elég pénz táppénzköltségre és gyógyszerre, az bátran támogassa Torgyán József önálló képviselői indítványát. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me