PUCH LÁSZLÓ

Full text search

PUCH LÁSZLÓ
PUCH LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt elnök úr, köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! A Szocialista Párt sem támogatja a benyújtott törvényjavaslat jelenlegi vitáját. Mi úgy gondoljuk, hogy év közben erre nem sok lehetőség van, hogy az egész tb-finanszírozási rendszert átalakítsuk, hisz ezt nem elég egy elemében, hanem teljes körében kell megvizsgálni, így az adókkal, a tb-járulék kulcsaival és az egészségügyi járulékkal együttesen. Ezért mi úgy gondoljuk, ennek akkor van helye és ideje, hogy ezeket, amit Surján képviselőtársam mondott, végiggondolja a tisztelt Ház, amikor ezek a törvények kompletten a költségvetés vitája során, vagy azt követően kerülnek a Ház elé. Tehát úgy gondoljuk, hogy akkor van erre lehetőség, ma erre nem látunk lehetőséget.
Egyébként úgy gondolom, hogy nagyon népszerű az a dolog, hogy minden befizetést csökkentsünk, csak a nyugdíjakat emeljük, és egy magasabb színvonalú egészségügyi ellátást biztosítsunk. Erre, én úgy gondolom, reálisan nincs lehetőség. Tehát mindenképpen azt hiszem, hogy ez ma, ez a javaslat nem tudja megállni a helyét, és érdemlegesen nem tárgyalható a jelenlegi fázisban.
Itt elhangzott egy-két olyan megjegyzés, ami tényleg az általános vitában kellene hogy elhangozzék. Én nem szeretnék arra utalni, hogy ki mennyi társadalombiztosítási járulékot fizet ebben az országban, hogy a munkaadók, vagy a munkavállalók, vagy a kis-, vagy a nagyvállalkozók fizetik a többet. Azt gondolom, ezt a statisztikák egyértelműen rendezik. Természetesen - itt szólnak kollégáim - az őstermelőket sem lehet ebben az ügyben kihagyni. Ezt a statisztikák rendezik. Én úgy gondolom, hogy egyelőre súlyában és arányában mértéktelenül nagyok a munkavállalók terhei ebben az ügyben. Tehát amikor a vállalkozói körről beszélünk, akkor, azt gondolom, sok mindent együtt végig kell gondolni. Tehát ezért mi nem javasoljuk ezt a törvényjavaslatot, hogy jelenleg a napirendi pontok közé felvegye a tisztelt Ház.
Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me