DR. DOBOS KRISZTINA

Full text search

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Amit államtitkár úr elmondott, az igaz volt két évvel ezelőtt is, tehát semmi sem változott. Azonban azóta a minisztérium pályázatokat írt ki, több száz millió forint támogatást adott a Közoktatási Intézetnek olyan tanterv elkészítésére, ami megfelel a nemzeti alaptantervnek, illetve megfelel a vizsgakövetelményeknek. Több száz millió forintot költöttünk el olyan tantervekre, amelyekről valójában nem tudjuk, hogy megfelelnek-e a vizsgakövetelményeknek.
Államtitkár úr, azt a válaszát, hogy nem kényszerítik törvénysértésre a pedagógusokat, nem tudom elfogadni, hiszen ha támogatja, ha pályázatot ír ki a minisztérium, akkor arra kényszeríti, hogy azt mondja, ez egy helyi tanterv, amelyik a törvénynek megfelel; miközben mindannyian tudjuk, hogy nem felel meg. Nincs ma egyetlenegy olyan tanterv sem az országban, amire azt mondhatnánk, hogy követhetik az iskolák, vagyis 1998. szeptember 1-jétől így indulhatnának.
Államtitkár úr válaszát nem tudom elfogadni, és kérem képviselőtársaimat, szintén ne fogadják el, hiszen az iskolákban továbbra is zavar van, és ha nem fogadjuk el, hogy a törvényt be kell tartani, akkor nem lehet elvárni, hogy megfelelő oktatási rendszer alakuljon ki.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me