DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Én azt hiszem, hogy az ön szóbotlásában semmi különleges nincs, mert azoknak a gyerekeknek, akikről szó van: a szorobános gyerekeknek, az intelligenciahányadosuk olyan magas, hogy attól tartok, hogy az egész parlament intelligenciahányadosa együttvéve nincs annyi, mint egy-egy gyereknek.
Arról van szó, hogy ők Magyarország képviseletében Japánba utaznának. Megható, ahogy az egyik négygyermekes anya leírja, hogy nekik volt egy Citronjük, azt elcserélik Trabantra, hogy a különbözetből előteremtsék az útiköltséget, de megírja, sokan még ezt sem tudják megtenni. Egyszerűen a legszegényebb, de legtehetségesebb gyerekek nem tudnak kiutazni. Itt olyan tehetségű gyerekekről van szó, akiket nem szabad magukra hagyni - ezért az ország nyilvánossága előtt a nekem szóló faxot, ha megengedi majd, miniszterelnök úr, hozzászólásom végén át fogom önnek adni -, mert én azt hiszem, éppen most a Magyarország 2000 rendezvény kapcsán is a résztvevők valamennyien egyetértettek abban, hogy egy olyan országnak, amelynek nincsenek jelentős természeti kincsei, de van egy kiaknázható szellemi bázisa, annak erre a szellemi bázisra kell építkezni. E szellemi bázisnak kiemelkedő tehetségű képviselői a számítógépes, szorobános gyerekek, akik augusztus 3-15. között világtalálkozóra Jokotába, Japánba kaptak meghívást.
Én azt hiszem, ezeket a gyerekeket nem szabad magukra hagyni, mert egyrészt az az ország érdekei ellen való lenne, másrészt törést okozna ezekben a gyerekekben, hogy éppen a legkiválóbbakat hagyja magára az ország. Én azt hiszem, annyi mindenre tellett ennek az országnak, teljen ennek a néhány gyerekeknek a kiutaztatására is.
Kérdezem: hajlandó-e támogatni, miniszterelnök úr ezt a kiutazást? Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me