HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Épp a Friderikusz-show-ban mutatták be a szorobánt, tisztelt elnök asszony; én is ott ismerkedtem meg vele, úgyhogy semmi csodálkozni való nincs, hogy sokan nem ismerik. Nem egy gép, hanem golyós számolótábla, képviselő úr. Tehát elég egyszerű, elég olcsó, és - ahogy én ismerem - nem elsősorban a kiváló gyerekek tehetségét kívánják ezzel tovább fokozni, hanem éppen arról van szó, hogy az átlagos képességű gyerekeket könnyebben meg tudják tanítani a matematikára, hogy könnyebben tudjanak élni a matematika eszközeivel - erről szól a dolog.
Mivel a faxot ön kapta meg, képviselő úr, nem tudom, hogy van-e a művelődési tárcánál ilyesfajta igény, én kész vagyok megvizsgálni. Amit szeretnék még hozzátenni: külön program van az iskolákban az átlagos képességet meghaladó gyerekek képzésére, külön kezelésére, a pedagógusok erre kötelezve is vannak.
Hozzá szeretném tenni, hogy a közoktatásban végbemenő nagy átalakítás többek között azt a célt is szolgálja - már a szerény anyagi lehetőségekhez képest -, hogy olyan technikai eszközökkel is ellássák az iskolákat, amelyekkel a gyerekek mai, modern ismeretekhez jutnak, illetve megtanulják, ezekkel a gépekkel bánni tudjanak.
(13.30)
Ha tehát megoldható a dolog, a támogatásban mindenképpen partnerek vagyunk. Úgyhogy ezt megbeszélem az MKM-mel.
Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me