MÁDAI PÉTER

Full text search

MÁDAI PÉTER
MÁDAI PÉTER (SZDSZ): Tisztelt Miniszter Asszony! A magyar alumíniumipar privatizációja '92-ben kezdődött, és ha igaz, akkor valószínűleg holnap az Ajkai Alumíniumipari Kft. magánosításával befejeződik. Siker ez és kudarc is. Remélem, hogy az utóbbi siker lesz, mert a tét nem kisebb, mint a magyar bauxitbányászat, a magyar timföldgyártás nyolc-tíz éve, termékeink esetleges piaci lehetőségei. Ezért a nyugtalanító kérdéseim, amik számomra és a környék lakói számára fontosak, a következők:
1. Kik a kérői az ajkai menyasszonynak?
2. Milyen ígéretekkel?
3. Pályázott-e a Norsk-Hydro, Európa egyik legnagyobb vegyi és alumíniumipari kombinátja, vagy vállalata? Ha igen, milyen feltételekkel?
4. Ha a Mal Rt., amelyik tudomásom szerint az egyetlen pályázó, nyer, jelent-e ez garanciát Ajkának foglalkoztatásban, biztonságban, a környezetvédelmi károkért való felelősségvállalásban?
5. Van-e anyagi fedezet a Mal Rt. ajánlata mögött? Szeretném kérdezni miniszter asszonyt: független vizsgálatok igazolják-e, hogy az ajánlatuk anyagilag megalapozott?
Nem követem azt a, itt a Házban önmutogató gyakorlatot, hogy ezek után önnek itt a tévé nyilvánossága előtt viszek egy többletanyagot, ezt megtettem a tévén kívül is. Azért tettem, mert ebben sokkal több van, mint ami két percbe belefér, és azt gondolom, elég a felelős átgondolásra.
Kérem, szíveskedjék válaszolni! (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me