VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Én azt gondolom, hogy Homoki János képviselőtársunknak volt egy nagyon fontos gondolata napirend előtti hozzászólásában. Ez pedig az, amit úgy nevezünk, hogy a nemzeti vagyon kérdése, a vagyonelszámolás. Ő azt mondta, hogy 360 ingatlana van az MSZP-nek - én pontosítok: 365 ingatlana van -, és az az állami számvevőszéki vizsgálat, amely tavaly készült a Magyar Szocialista Pártnál, éppen annak a törvényességi állapotnak a helyreállítását irányozza elő, amiről az előbbi napirend előtti hozzászólásnál beszéltünk; arról, hogy a jogkövető magatartás bizony mindenkire vonatkozik.
Ebben az állami számvevőszéki megállapításban a következő szerepel, idézem a jelentés 26. oldalát:
"Tisztázzák az ingyenes használati jog megszerzése céljából a bejelentett 365 ingatlan, illetve részingatlan valós tulajdoni helyzetét, és egyeztessék a KVSZ-szel." 6. pont: "Szüntessék meg az ingyenes használati jogú ingatlanok esetében a nem KVSZ által kötött szerződések alapján az ingatlanokban tartózkodó szervezetekkel a törvényekkel ellentétes jogviszonyt."
Tisztelt Képviselőtársaim! Én azt gondolom, hogy valóban ebben az országban nagyon sok teendő van még annak érdekében, hogy egy törvénytisztelő, a törvényeket betartó és betartató helyzet alakuljon ki. De hogyha az emberek azt látják, azt érzékelik, hogy éppen a legnagyobb kormánypárt részéről semmiféle hajlam nincs arra, hogy a vagyonelszámolással, a jogkövető magatartással, a törvények betartatásával (Közbeszólás a jobb oldalon: És elszámolással...) történjék valami, akkor nem tudom, hogyan várhatunk el az emberektől erősebb, ösztönösebb jogkövető magatartást. Erről van szó, tisztelt Ház, és mi ezt kérjük számon a mai napon a tisztelt kormánypártoktól. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me