DR. SCHIFFER JÁNOS

Full text search

DR. SCHIFFER JÁNOS
DR. SCHIFFER JÁNOS, a kulturális és sajtóbizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A kulturális bizottság megtárgyalta a javaslatot, és azt általános vitára alkalmasnak tartotta.
(18.50)
Ugyanakkor megfogalmazta problémáit az MTI költségvetésével, illetve az átalakulás utáni gazdasági helyzetével kapcsolatban. Ezért azt kérte a bizottság mind az MTI vezetésétől, mind a Pénzügyminisztériumtól, hogy még az általános vita lezárásáig, illetve a szavazásig egy olyan javaslatot terjesszen a bizottság, illetve az Országgyűlés elé, amiben határozottan lehet megállapítani és megítélni, hogy az induló részvénytársaság milyen adósságokkal, milyen gazdasági problémákkal alakul át. Azért tartotta ezt fontosnak a bizottság, hogy ne érhesse az a vád a kormányt, hogy gazdasági függő helyzetben tartja az MTI-t az átalakulás után, s ebben a függő helyzetben próbálja a hírszolgálati tevékenységet befolyásolni.
Ezért mind a kormánypárti, mind az ellenzéki képviselők egyhangúlag szavazták meg azt is, hogy ezt a jelentést kérjük, és ennek a jelentésnek a tükrében tudjuk a vita folytatásával később az álláspontunkat kifejteni. Úgy értesültem, hogy a házbizottságban olyan megállapodás született, hogy szerda estig lehet módosító javaslatokat a bizottság részéről is benyújtani, annak ellenére, hogy ma az általános vita lezárására fogalmazódott meg a javaslat. Úgy tudom, hogy a költségvetési bizottságban is megfogalmazódtak hasonló gondolatok, hogy a pénzügyi feltétel kialakítása kapcsán kiegészítő javaslatokra van szükség. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me