VEÉR MIKLÓS

Full text search

VEÉR MIKLÓS
VEÉR MIKLÓS, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Alelnök Asszony! Képviselőtársaim! A foglalkoztatási és munkaügyi bizottság 1997. június 4-én - az elmúlt hét szerdáján - foglalkozott a T/4466. számú törvényjavaslattal, az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatásról és az ahhoz kapcsolódó közterhek egyszerűsített befizetéséről szóló előterjesztéssel.
A bizottságban megvitattuk az alkalmi munkavállalás munkaviszonyként történő elismerésének körülményeit, a közteher befizetésének formáját, összefüggéseit, az egészségbiztosítási járulék és baleseti táppénz vonatkozó sajátosságait, a törvénytervezet munkaadókra, illetve munkavállalókra kiterjesztendő hatályát, az érintettek várható körének nagyságrendjét, a külföldiekre vonatkozó hatály pontosítását, a várható költség és eredmény viszonyát, itt a bevezetés, az alkalmi munkavállalói könyv és a közteherbélyeg költsége, illetve ennek a törvényjavaslatnak a várható költségvetési bevétele összefüggéseit.
A bizottságban összességében az a vélemény alakult ki, hogy a törvénytervezet a gyakorlatban felmerült gondok megoldására - vagy legalább orvoslására - készült, amely jól szolgálja, jól szolgálhatja a munkanélküliek foglalkoztatási lehetőségeinek bővítését. Itt jegyzem meg, hogy az érdekegyeztetés fórumán a munkavállalók és a munkaadók véleménye eltért. A munkáltatók ki szeretnék terjeszteni ezt a lehetőséget valamennyi munkaadó számára, a munkavállalók pedig éppen a szélesebb kiterjesztéstől tartanak.
A bizottság tagjai ellenszavazat nélkül, 5 tartózkodás mellett, 9 igen szavazattal általános vitára alkalmasnak ítélték a törvénytervezetet.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me