DR. TOKAJI FERENC

Full text search

DR. TOKAJI FERENC
DR. TOKAJI FERENC (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Nagy figyelemmel hallgattam az ön meglehetősen ellentmondásos eszmefuttatását, és ezek között döbbenten tapasztaltam, hogy igaz, hogy ellenzéki szerepet lát el, de a közel 15 perces felszólalás szinte csak tagadásra épül. Rendben van, ezt még elfogadjuk. De azt aligha lehet öntől elfogadni, életkora és tapasztalata alapján, hogy ön, következőt idézem öntől: a Horthy-korszakban - azt mondta tehát, hogy a Horthy-korszakban - nem voltak ennyire kiszolgáltatottak a dolgozók, mint ma. Hát én szeretném szíves figyelmébe ajánlani a ma még élők emlékezetét. Szeretném figyelmébe ajánlani a Bethlen-Peyer-paktumot, ami híres és hírhedt, olvassa el; valamint hogyha lesz egyszer annyi ideje, egy fél napot szánjon az Országgyűlési Könyvtárban arra rá, hogy a Horthy-korszak hogyan, mi módon szabályozta a munka feltételeit, esetleg másolja ki, és olvassa el figyelemmel: döbbenten fog nézni.
Az ellentmondás tovább fokozódik, mikor azt állítja, a mi munkatörvényünk továbbra is a szocializmusban lévő elveket veszi figyelembe. Ha elfogadjuk ezt az állítását öntől, akkor tessék mondani, hogy lehet a kettőt összehasonlítani a Horthy-korszakkal?! És ha még tovább megyek, ön azt mondja, hogy a jogharmonizációra hivatkozással EU-törvényekhez próbálunk csatlakozni, és ugyanakkor megint csak visszautal erre a Horthyra - ez olyan három ellentmondás, amit nem lehet igazán feloldani.
Ezért az ön hozzászólását nemcsak ellentmondásosnak tartom, hanem a három tétel összehasonlítása után bizonyos kitételeit kifejezetten szerencsétlennek, és visszautasítom őket.
Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me