DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt év július 3-án a Házszabály módosításával kapcsolatos törekvések a szavazás okán elbuktak. De akkor is 42 olyan módosító indítvány volt a Házszabállyal kapcsolatosan, amelyet többpárti egyeztetés alapján szinte valamennyi parlamenti párt javasolt, és a napirend előtti intézménye volt az, amelyik különös vitát váltott ki, és a sikertelen szavazás okát vagy alapját jelentette.
A nyár végén azonnal újraindultak a hétpárti tárgyalások a Házszabály módosítása érdekében, hisz rendezni kellett az Országgyűlési Könyvtár sorsát, jogi helyzetét, rendezni kellett a bizottságok működésével kapcsolatos néhány kérdést. Egyszerűsíteni lehetett a költségvetés előkészítésének szabályait. Mindebből következik, hogy indokolttá vált a Házszabály módosítása.
A hétpárti tárgyalások eredményeként gyakorlatilag négy parlamenti párt: a Fidesz, az MDNP, az SZDSZ és a Szocialista Párt vagy frakció egyetértett a módosítás nagy többségével, a napirend előtti intézménnyel kapcsolatosan pedig szintén a négy párt egyetértett azzal a szabályozással, amelyet a javaslatban megfogalmaztunk. Minthogy a Fidesz úgy döntött, hogy csak akkor írja alá ezt a megállapodást, hogyha legalább három ellenzéki párt támogatja ezt a javaslatot, és ez a támogatottság nem volt meg, így soványodott két főre a benyújtók köre, de jelezni kívánom, hogy a két pártnál szélesebb támogatottságot bírt az előkészítés során a javaslat. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me