MIKLÓS LÁSZLÓ

Full text search

MIKLÓS LÁSZLÓ
MIKLÓS LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az 1990. évi C. törvény 45. §-ára hivatkozva 1990 óta mind több települési, majd később megyei önkormányzatnál vezettek be, vezetnek be úgynevezett érdekeltségi rendszereket a helyi adók és illetékek hatékony beszedése érdekében. A kérdéskört szabályozó önkormányzati rendeletek azonban jó néhány esetben túlterjeszkednek a jogalkotó szándékán, amikor személyi hatályuk alá nemcsak köztisztviselők, hanem politikusok, megyei önkormányzati elnökök, polgármesterek is tartoznak.
Egy olyan helyzet, amikor politikusok adó- és illetékbevételhez kötötten fizetséghez jutnak, nemcsak a politikusok javadalmazásának átláthatóságát veszélyezteti, hanem rontja az adómorált is. Azt gondolhatják az állampolgárok, hogy az adófizetés nem a közkiadások fedezésére szolgál, hanem politikusok jóléte érdekében történik. Aggályosnak tartjuk ugyanakkor a helyi adóigazgatásban dolgozó köztisztviselők úgynevezett érdekeltségi rendszerét is, azért, mert egy ilyen rendszer azt sugallja, hogy például az építési hatóságnál vagy a gyámügyön dolgozó köztisztviselő munkája kevésbé fontos, mint az adóigazgatásban dolgozóé.
Javaslatunk a hivatkozási alapját szüntetné meg ennek a szerencsétlen gyakorlatnak, és szeretnénk világossá tenni azt, hogy az Országgyűlésnek sosem volt szándékában politikusok jövedelmét adóbevételhez kötni, és ezzel ma sem ért egyet. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(17.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me