BARSINÉ PATAKY ETELKA

Full text search

BARSINÉ PATAKY ETELKA
BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Tisztelt Ház! Sok érdekes gondolatot váltott ki Szekeres frakcióvezető felvetése. Meg kell hogy mondjam, nagy élvezettel hallgattam a válaszokat, és egyiket-másikat a leghatározottabban osztja a Néppárt is. Hadd egészítsem ki ezt egy dologgal, nevezetesen azzal, hogy itt az expozéban egy utalást hallottunk a lakás-takarékpénztárakról. Azt hiszem, ebben a Házban mindenki tudja, hogy januárban hiába várták, februárban hiába várták, márciusban hiába várták, áprilisban hiába várták az emberek és a lakás-takarékpénztárak, hogy elkezdhessék a működést.
Egy olyan intézményről van szó, amelyről ugyan a törvényt meghoztuk ebben a Házban - azt sem könnyen -, de amelynek a működését és a bevételét már ebben az évben megkérdőjelezi a kormányzat késlekedése, holott éppen ennek az intézményrendszernek a működését kellett volna elősegítenie.
Azt hiszem, csak szakmai - és nem politikai - alapon talán esetleg várjuk meg, hogy ezek a lakás-takarékpénztárak elinduljanak, a törvényben rögzített munkájukat el tudják végezni, ténylegesen mutassanak fel eredményeket, ehhez tegye hozzá a kormány a szükséges állami támogatásokat, és azután osszunk rájuk új feladatokat. De mindezeknek a figyelembevételével érdeklődéssel várjuk azt, hogy a lakás-takarékpénztárakra milyen újabb javaslatokkal fog előállni az MSZP frakciója. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)
(16.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me