DR. DOBOS KRISZTINA

Full text search

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! E padsorokból 1995 januárjában egy képviselő feltette azt a kérdést, hogy lesznek-e kulturális törvények. Akkor államtitkár úrnak az volt a megnyugtató válasza, hogy természetesen, már készen vannak és a nyár folyamán beterjesztik őket.
Ezek közé a kulturális törvények közé tartozna az a filmtörvény, amely rendezné a filmgyártást, de rendezné a régi filmek archiválási, illetve forgalmazási jogait. Természetesen államtitkár úr akkor nem mondta, hogy nem '95 nyarán, nem '96 nyarán, nem '97 nyarán fogják ezeket a törvényeket beterjeszteni. Valószínűleg azóta elfelejtődött, bár a mostani a játékfilmszemlén a művészek, rendezők felhívták a magyar kormány és a magyar parlament figyelmét, hogy jó lenne, ha a filmről törvény születne.
Azt gondolom, az Isépy Tamás által felemlített problémakörre nem adott államtitkár úr megnyugtató választ. Egy pillanatig vagy egy bizonyos ideig talán azt gondolhatjuk, hogy ez a privatizáció valóban szünetel, de ez a hír most már nem először röppent fel és nem először jelentette a filmszakma azt, hogy aggodalmai vannak, hiszen számos esetben a filmek elavulnak, nem tudják őket megfelelő módon kezelni, és bizonyos filmek már nem megfelelő minőségűek a lejátszáshoz.
Úgy gondolom, az a politika, hogy az előző kormányra hárítunk bizonyos feladatokat, azt hiszem, nem működik három évvel a kormányzás elkezdése után, és úgy gondolom, államtitkár úr beválthatná azt az ígéretét, amit '95 januárjában tett, hogy nyárra elkészül a filmtörvény, és akkor rendezi azt a kérdést is.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me