DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A megadott cím alapján érdeklődve vártam Szekeres frakcióvezető úr javaslatát a nyugdíjasok lakásproblémájának megoldására. Amit itt hallottunk, az igazából meglehetősen meglepett, hiszen nem igazán értem, hogy hároméves kormányzás után a nagyobbik kormányzó párt miért egy igazából kidolgozatlan javaslattal áll elő itt a Házban, és hullat krokodilkönnyeket a nyugdíjasok helyzete fölött, amikor minden lehetősége mind a frakciójának, mind pedig a kormánynak megvolt arra, hogy egy kidolgozott javaslatot hozzon ide, amelybe adott esetben jogi nonszenszek nem kerülhetnének bele.
Ebből következően mindenképpen különösnek tartom ezt az eljárást. Ha azonban ez a törvény idekerül majd - és bízunk benne, hogy ez a törvényjavaslat előbb-utóbb el fog készülni, ha a kormány apparátusának a szakértelmét erre fölhasználják -, akkor a Fidesz fogja támogatni ennek a napirendrevételét; nem úgy járunk el, ahogyan az MSZP jár el adott esetben a Fidesz jobbító indítványaival ezzel kapcsolatban. (Egy hang az MSZP padsoraiból: Óh!)
Éppen ezért a kormány magatartása meglehetősen sajátos ebben a helyzetben. Mi azt várnánk, hogy a kormány terjesszen elő erre javaslatokat, hiszen ez idáig a nyugdíjasok nem éppen a rájuk nézve pozitív döntéseknek nézhettek elébe. Első körben most éppen a nyugdíjasok körének a csökkentése van napirenden a kormány körében, hiszen emelték a nyugdíjkorhatárt, ezáltal a potenciális, e javaslat előnyeit élvező nyugdíjasoknak a száma csökkenne le jelentős mértékben, másrészt pedig az eddigi gazdaságpolitikai intézkedések - igenis, kormánypárti képviselőtársaim - a nyugdíjasok helyzetének a romlását eredményezi.
Gondoljunk arra az arcpirító megoldásra, hogy fél százalékkal emelték annak idején a meglehetősen magas infláció mellett a nyugdíjakat. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Nem igaz! Ne hazudj!) Azt hiszem, ez világosan beszél arról, hogy mi az MSZP eddigi tényleges politikája a nyugdíjasok esetében, és mi az, ami igazából csak krokodilkönny. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me