DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt egyetért a kulturális privatizáció kapcsán felmerült aggályokkal, nevezetesen azzal a megközelítéssel, hogy a nemzeti kincseink maradjanak nemzeti tulajdonban és ne kerüljenek privatizációra. Ez teljes mértékben igaz a filmarchívumra is.
De hadd tegyem hozzá rögtön, hogy éppígy kellene gondolkodnunk a hangarchívumról, a levéltárakról. Itt hadd említsem meg a levéltárakat illetően azok vezetésének depolitizáltságát, mert épp olyan veszély fenyegeti nemzeti értékeinket, ha adott esetben, mondjuk, a Fővárosi Levéltárnak nem egy politikailag pártatlan vezetője lesz, hanem az itt helyet foglaló pártok közül valaki már kinyújtotta volna a csápjait a Fővárosi Levéltár felé, és esetleg egy olyan helyzet teremtődne, hogy a levéltárakat illetően is politikai szempontok döntsenek, ahelyett, hogy nemzeti kincseink megőrzése lenne a szempont. De ugyanezt tudná elmondani a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőcsoportja a könyv- és a tankönyvkiadásról és -terjesztésről, a zeneműkiadásról.
Tehát a Független Kisgazdapárt álláspontja egyértelműen az, hogy a teljes kulturális szférát meg kell menteni a privatizatőröktől, meg kell menteni attól, hogy azok magántulajdonba (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az időkeret.) kerülvén végül is a köz számára hozzáférhetetlenek legyenek. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me